Workshops

Efence biedt verschillende workshops om zo goed mogelijk aan te sluiten op uw vraag. Zo kunt u zelf kiezen op welke wijze u met de schermkunst wilt kennismaken: zien, doen of beleven. Ongeacht uw keuze garanderen wij een interessante, leuke en toegankelijke workshop!

Doen

Ga zelf het duel aan met je vrienden of collega’s en wordt een held voor een dag!
Tijdens deze (inter)actieve workshop ontvangen de deelnemers ieder een schermset op maat: een wapen, schermmasker, handschoen en schermvest. Omdat in de sport hygiëne belangrijk is, besteedt Efence veel aandacht aan de kwaliteit en de verzorging van de materialen die gebruikt worden, zodat alle deelnemers veilig en plezierig de workshop kunnen volgen.

De workshop is door iedereen geschikt ongeacht de leeftijd en kan door zowel mannen als vrouwen worden beoefend. In de workshop wisselen uitleg en oefeningen elkaar af tot iedereen een goede basishouding beheerst en de meest gebruikte aanvals- en verdedigingstechnieken kan toepassen.

Na ongeveer één uur bent u in staat op een eenvoudige manier met elkaar te duelleren. De les wordt in een ontspannen en aangename sfeer verzorgd maar er is natuurlijk ook ruimte voor competitie, zowel individueel als in teamverband.

Interesse in een training of workshop van Efence?

Beleven

Strijd tegen elkaar in een echte wedstrijdsituatie met behulp van echte wedstrijdapparatuur! De topschermers van deze tijd zijn indrukwekkende atleten die met behulp van moderne apparatuur op het scherpst van de snede strijden.

Dit programma biedt u de gelegenheid om op professionele wijze te duelleren met een geavanceerde schermuitrusting, met een écht Olympisch wapen en elektronische melder en onder leiding van een scheidsrechter.
Na een introductieles en na uitleg van het gebruik van de wedstrijddegens kunnen de deelnemers tegen elkaar schermen in een individuele- of teamwedstrijd.

Gemaakte scores tijdens de wedstrijden , de “treffers “,worden geregistreerd en weergegeven d.m.v. een toon en lichtsignaal. Deelnemers en scheidsrechters kunnen zo zien én horen wie de punt scoort. Zo ontstaat een eerlijke en duidelijke beoordeling van de wedstrijd. Een onvergetelijke beleving van de schermsport op het hoogste niveau.